DIESEL zna da ih ne podnosite, zato je napravio ANTI-INFLUENCER kampanju

U februaru 2019. Diesel je na globalnom nivou pokrenuo prolećnu kampanju koja je „udarila“ na influensere. Kampanja je odnedavno aktuelna i u Srbiji, a trenutak nije mogao biti bolji.

Od globalnih skandala poput onog u kom se našao James Charles, do aktiviranja domaćih influensera kroz video „Nije život Instagram“ koji je poprilično uzburkao i podelio online zajednicu u Srbiji, influenseri su trenutno goruća tema. 🔥diesel-publicis-anti-influencer-kampanja-3

Kako je nastala „BE A FOLLOWER“ kampanja?

Diesel zna šta danas najbolje prolazi za viralne kampanje brendovi moraju da zauzmu jak ZA ili PROTIV stav i da pred mladima pokažu da su „na pravoj strani“ (ZA jednakost, PROTIV rasizma, ZA očuvanje prirode, i sl.).

Diesel se u svojoj prolećnoj kampanji odlučio za aktuelnu temu – kritiku influensera i njihovog života ispred i iza kamera. Ovde su imali lak zadatak jer je insight bio dobro poznat – mladi prate influensere, ali u isto vreme postoji i podsmeh i zavist. I to su iskoristili. Koja je polazna ideja celog projekta?

„Danas svi žele da budu influenseri. Mladi smatraju da popularnost na društvenim mrežama donosi brzu slavu i veliku zaradu. Ipak, pitanje je ima li ovaj posao budućnost? Da li je ova slava nešto što može da traje? I najvažnije, da li influenseri zaista veruju u ono što promovišu?“

diesel-influencer-be-a-follower-kampanja

Zato se Diesel poigrao sa klišeima koji se vezuju za influensere i pokazao gde leži prava moć – u rukama i feed-ovima običnih ljudi. Kroz humor, ovaj brend poručuje da influenseri žive lažni život skrojen za potrebe društvenih mreža i lajkova. Nasuprot njih, nalaze se obični ljudi, pratioci – oni su iskreni i znaju da uživaju u životu koji žive zbog sebe, a ne zbog drugih.

Anti-influencer kampanja – sa influenserima!

Sad se sigurno pitate ko se pojavljuje u ovoj anti-influencer kampanji? Pa verovali ili ne, pojavljuju se influenseri! 🙂 Bar oni koji su upoznati sa vrednostima brenda i koji razumeju ironiju u prikazivanju smešne strane instagrammable života.

U svakom videu vidimo po jednu smešnu, čak i apsurdnu scenu instagrammable života, nakon koje gledamo prikaz iste situacije iz ugla obične mlade osobe koja je spontana i neopterećena time šta će neko reći. Cilj kampanje svakako nije bio da neko bude uvređen, već samo da se akcenat stavi na običnog čoveka – na samog kupca. Diesel je između ostalog u PR saopštenju rekao i da „oni nikoga ne osuđuju već samo gledaju stvari iz drugog ugla“.

Celu kampanju radio je italijanski Publicis, a sad još ostaje da vidimo da li će Diesel uspeti da se repozicionira među mladima i poveća prodaju nakon bankrota u Americi.

Una Autor članka

Komentari su onemogućeni